Servis protočnih bojlera - Čišćenje protočnog bojlera

Čišćenje protočnog bojlera

Protočni bojleri su postali neizostavni deo mnogih domaćinstava zahvaljujući svojoj efikasnosti i praktičnosti. Međutim, kao i svaki uređaj, i oni zahtevaju redovno održavanje kako bi pravilno funkcionisali. Jedan od ključnih aspekata održavanja je čišćenje.

Znaci Koji Ukazuju Da Je Vreme Za Čišenje Protočnog Bojlera:

 • Smanjenje protoka vode: Ako primetite da voda izlazi sporije nego obično, to može biti znak da su unutrašnje cevi bojlera začepljene naslagama kamenca.
 • Neujednačena temperatura vode: Ako voda postane previše vruća ili hladna bez promene podešavanja, to može ukazivati na probleme sa termostatom ili akumulacijom nečistoća.
 • Čudni zvuci iz bojlera: Ako čujete šuštanje, kuckanje ili druge neobične zvuke iz bojlera, to može biti znak da se unutra formira kamenac ili da postoji neki drugi problem.
 • Povećani računi za struju: Ako primetite neočekivano visoke račune za struju, a niste povećali potrošnju, to može biti znak da bojler radi neefikasno zbog naslaga i nečistoća.

Ako primetite bilo koji od ovih simptoma, možda je vreme da nas pozovete. Ne čekajte da problem eskalira.

Proces čišćenja protočnog bojlera:

Kada naši stručni majstori iz Elektro Petrović 011 pristupe čišćenju vašeg protočnog bojlera, proces se odvija u nekoliko koraka:

 • Dijagnostika: Pre nego što započnemo sa čišćenjem, prvo proveravamo celokupno stanje bojlera kako bismo identifikovali moguće probleme.
 • Isključivanje i pražnjenje: Isključujemo bojler iz struje i oslobađamo ga preostale vode.
 • Čišćenje unutrašnjosti: Koristeći specijalizovane alate i rastvore, čistimo unutrašnje komponente bojlera od kamenca i drugih naslaga.
 • Provera: Nakon čišćenja, proveravamo da li sve komponente pravilno funkcionišu i da li je protočni bojler spreman za ponovnu upotrebu.

Važnost čišćenja:

Protočni bojleri su dizajnirani da pruže toplu vodu na zahtev, ali kao i svaki uređaj, njihova efikasnost može biti narušena ako se ne održavaju pravilno. Redovno čišćenje protočnog bojlera je ključno iz nekoliko razloga:

 • Dugovečnost uređaja: Kamenac, hrđa i druge naslage mogu se taložiti unutar bojlera tokom vremena. Ako se ove naslage ne uklone, mogu dovesti do korozije i oštećenja unutrašnjih komponenti bojlera. Redovnim čišćenjem osiguravate da vaš bojler traje duže i smanjujete rizik od preranih kvarova.
 • Očuvanje efikasnosti: Kamenac i druge naslage mogu smanjiti protok vode kroz bojler, što znači da će uređaj morati da radi teže da bi postigao željenu temperaturu. Ovo ne samo da smanjuje efikasnost bojlera, već i povećava potrošnju energije.
 • Ekonomičnost: Kada bojler radi neefikasno, koristi više energije, što direktno utiče na vaše mesečne račune za struju. Redovno čišćenje može vam pomoći da uštedite novac na duže staze, smanjujući potrošnju energije i produžavajući vek trajanja uređaja.
 • Kvalitet vode: Naslage unutar bojlera mogu uticati na kvalitet vode koju koristite. Redovnim čišćenjem osiguravate da voda koju koristite ostane čista i bezbedna za upotrebu.

Uzimajući sve ovo u obzir, jasno je da redovno čišćenje protočnog bojlera nije samo pitanje održavanja, već i investicija u dugotrajnost i efikasnost vašeg uređaja, kao i u kvalitet, efikasnost i ekonomičnost vašeg domaćinstva. U Elektro Petrović 011 smo posvećeni pružanju najbolje usluge i brinemo o vašem bojleru kao da je naš. Vaše zadovoljstvo je naš prioritet. Uz pravilno održavanje i pažnju, vaš bojler može služiti godinama, pružajući vam toplu vodu kada god vam je potrebna. Naš tim stručnih majstora je uvek spreman da vam pruži savete i preporuke kako biste maksimalno iskoristili svoj bojler.

 

 • Ukupno vreme servisa 90 minuta
 • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
 • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge