Popravka veš mašina - Popravka Elektronike veš mašine

Popravka Elektronike veš mašine

Elektronika na veš mašini odnosi se na sklop elektronskih komponenti koje upravljaju radom mašine. Ovo uključuje senzore, prekidače, digitalne displeje, kontrolne ploče i procesore. U suštini, elektronika omogućava veš mašini da izvrši niz operacija - od biranja programa pranja do kontrole temperature vode.

Uloga elektronike ja da kontroliše i koordinira sve funkcije, uključujući brzinu centrifuge, temperature, vreme pranja, dodavanje deterdženta i mnogo toga. Bez ispravne elektronike, veš mašina ne bi mogla da funkcioniše kako treba. Elektronika je "mozak" svake veš mašine.

Šta se Dešava kada je Elektronika Pokvarena?

Kada je elektronika na veš mašini pokvarena, mašina može pokazivati razne simptome. Može potpuno prestati da radi, pokazivati greške na displeju, ne reagovati na pritisak dugmadi, ili raditi na nepredvidive načine. Često ovi problemi rezultiraju neefikasnim ili nepravilnim radom veš mašine.

Znaci da Elektronika ne radi ispravo

Elektronika je srž svake moderne veš mašine, omogućavajući sve od preciznih podešavanja temperature do komplikovanih programa pranja. Kada je elektronika pokvarena, vaša veš mašina može pokazivati različite simptome. Evo detaljnijeg objašnjenja najčešćih znakova kvara elektronike:

 • Veš mašina se ne uključuje ili se ne isključuje pravilno: Ovaj problem može biti posledica kvara na kontrolnoj ploči ili problem sa elektronskim prekidačem napajanja. Bez pravilne elektronike, komande za uključivanje i isključivanje mašine neće pravilno funkcionisati.
 • Kontrolna tabla ne reaguje: Ako pritisnete dugme na kontrolnoj tabli a veš mašina ne reaguje, to je često znak da je elektronika pokvarena. Kontrolna ploča je srž elektronike veš mašine, i ako ne radi kako treba, može doći do niza problema.
 • Displej pokazuje greške ili ne radi: Digitalni displeji su ključni za moderan rad veš mašine, omogućavajući vam da birate različite programe pranja i kontrolišete parametre pranja. Ako displej pokazuje nepoznate greške ili uopšte ne radi, to je često znak problema sa elektronikom.
 • Veš mašina ne završava ciklus pranja: Ovaj problem može biti rezultat kvara na elektronskom tajmeru ili problem sa senzorima koji nadgledaju različite faze pranja. Bez ispravne elektronike, veš mašina može započeti pranje, ali ga neće završiti.
 • Funkcije ili programi pranja ne rade kako treba: Ako vaša veš mašina ne prati kako je očekivano, ili ako određeni programi pranja ne rade, to može biti posledica problema sa elektronikom.

Ukoliko primetite bilo koji od ovih znakova, preporučljivo je da kontaktirate profesionalca za popravku veš mašina, kao što su stručnjaci u ElektroPetrović 011. Možemo  pravilno dijagnostikovati problem i obaviti potrebnu popravku ili zamenu elektronike.

Kako Kvarovi Drugih Komponenti Mogu Uništiti Elektroniku

Elektronika na veš mašini je visoko sofisticirana i osetljiva, i mnoge druge komponente veš mašine mogu uticati na njeno pravilno funkcionisanje. Evo nekoliko primera kako kvarovi drugih komponenti mogu uništiti elektroniku:

 • Motor: Motor je jedan od ključnih delova veš mašine i ako prestane da radi ispravno, to može prouzrokovati prekomerni stres na elektronske komponente. Na primer, ako motor radi previše toplo ili ima strujne oscilacije, to može oštetiti elektroniku.
 • Pumpa za vodu: Ako pumpa za vodu počne da curi, može doći do prodora vode u elektronske komponente mašine. Elektronski delovi su izuzetno osetljivi na vodu i vlaga može uzrokovati oštećenja na elektronskim pločama.
 • Termostat: Ako termostat ne radi pravilno i dozvoli pregrejavanje vode, to može dovesti do prekomernog toplotnog stresa na elektroniku, što može uzrokovati njeno oštećenje.
 • Grejač: Ako grejač ne radi ispravno, to može dovesti do pregrejavanja ili fluktuacija temperature koje mogu oštetiti elektroniku.

Proces popravke Elektronike na veš mašini ili zamena Elektronike na veš mašini

Popravka elektronike na veš mašini počinje dijagnostikom da bi se utvrdilo koja komponenta uzrokuje problem. Zatim sledi popravka ili zamena pokvarenih komponenti, uz pažljivo testiranje da se osigura ispravno funkcionisanje. U ElektroPetrović 011 naš tim stručnjaka za elektroniku će se pobrinuti da vaša veš mašina radi kao nova.

Vaša veš mašina je kod nas u sigurnim rukama!

 • Ukupno vreme servisa 90 minuta
 • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
 • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge