Servis bojlera - Zamena flanšne grejača na bojleru

Zamena flanšne grejača na bojleru

Flanša na bojleru je metalni deo koji služi kao spojka između grejača i spoljnog dela bojlera. Kroz nju prolazi struja koja greje vodu, što čini flanšu neophodnom komponentom za pravilno funkcionisanje bojlera.

Glavna uloga flanše na bojleru je da obezbedi neprekidnu proizvodnju tople vode, omogućavajući struji da efikasno pređe od grejača do vode.

Znaci Koji Ukazuju Da Je Potrebna Zamena Flanše Na Bojleru

Neki od simptoma koji ukazuju da je potrebna zamena flanše na bojleru su:

 • Smanjenje efikasnosti bojlera: Ako primetite da bojler ne greje vodu kao što je to bio slučaj ranije, to može biti znak da flanša ne radi kako treba. Kada flanša počne da propada, ne dozvoljava pravilnu distribuciju toplote kroz vodu, što rezultira nedovoljno zagrejanom vodom. Možda ćete primetiti da se voda ne zagreva na željenu temperaturu, da se bojler češće uključuje i isključuje ili da traje duže nego obično da se voda zagreje.
 • Curenje vode iz bojlera: Curenje vode iz bojlera je jasan znak da nešto nije u redu, a flanša bi mogla biti uzrok. Oštećena flanša može dovesti do curenja, što može dovesti do štete na imovini ili rizika od plesni. Ako primetite bilo kakvu vlagu ili vodu oko bojlera, trebalo bi odmah da potražite stručnu pomoć.
 • Buka pri radu bojlera: Bojleri su obično prilično tihi, tako da neobična buka može biti pokazatelj da je nešto pogrešno. Ako primetite zvučne promene kao što su škripanje, zujanje ili "blago lupanje". To može biti rezultat problema sa flanšom ili drugim komponentama bojlera. Ako čujete takav zvuk, to bi moglo ukazivati na to da postoji problem sa bojlerom koji zahteva dalju inspekciju ili popravku.

Ukoliko primetite bilo koji od gore navedenih znakova, savetujemo da nas što pre kontaktirate. Naš stručni  tim servisera iz Elektro Petrović 011 će pružiti brzu i efikasnu intervenciju, rešiti kvar na vašem bojleru i omogućiti vam da ponovo nesmetano koristite toplu vodu.  

Proces Zamene Flanše Na Bojleru

 • Dijagnostika:  Prvi korak je dijagnostika, gde naš stručni majstor utvrđuje da li je problem sa bojlerom uzrokovan kvarom flanše.
 • Ispuštanje vode: Pre početka same zamene flanše, voda se ispusti iz bojlera kako bi se osigurao bezbedan rad.
 • Zamena flanše: Oštećena flanša se pažljivo uklanja i zamenjuje novom, obezbeđujući tako pravilan rad bojlera.
 • Čišćenje kamenca: Nakon zamene flanše, sledi čišćenje kamenca sa nove flanše i unutrašnjosti bojlera. Ovo pomaže u održavanju efikasnosti i produžava radni vek bojlera.
 • Zamena gumice: Vrši se i zamena gumice, to osigurava dobro zaptivanje i sprečava curenje vode.
 • Provera rada: Na kraju, vrši se detaljna provera rada bojlera da bi se osiguralo da flanša radi ispravno, i da su svi problemi sa bojlerom uspešno rešeni.

Elektro Petrović 011 je vaš pouzdan partner kada je reč o zameni flanše na bojleru. Naš stručni tim pruža profesionalnu uslugu, u samu cenu usluge uključuena je dolazak na vašu adresu, dijagnostika kvara, nabavka nove flanše, zamena flanše, čišćenje kamenca i zamenu gumice. Garantujemo kvalitetnu uslugu i dugotrajnu efikasnost vašeg bojlera. Bez obzira da li vam je potrebna zamena flanše na bojleru ili neka druga popravka bojlera, Elektro Petrović 011 je tu za vas.

 • Ukupno vreme servisa 90 minuta
 • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
 • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge