Servis TA peći - Zamena grejača na TA peći

Zamena grejača na TA peći

Grejači na TA peći su ti koji prenose električnu energiju u toplotnu, omogućavajući peći da akumulira toplotu koju kasnije postepeno oslobađa. Predstavljaju element visoke otpornosti koji, prolaskom električne struje, proizvodi toplotu. Ta toplota se zatim koristi za zagrevanje specijalne vrste keramičkih ploča, koje je akumuliraju i postepeno oslobađaju u prostor. Kvalitetan grejač osigurava efikasno i ekonomično grejanje. Međutim, s vremenom grejači mogu oslabiti ili se pokvariti, što dovodi do smanjenja efikasnosti peći. Tada dolazi do potrebe za zamenom grejača.

Kada Je Potrebna Zamena Grejača Na TA Peći? 

Neki simptomi koji ukazuju da je potrebna zamena grejača:

 • Peć Ne Proizvodi Toplotu ili je Toplota Nedovoljna: Ako vaša TA peć ne proizvodi toplotu ili je toplota koju proizvodi slabija nego obično, to može biti znak da je grejač na izmaku snage uli potpuno pokvaren. Grejač je esencijalni deo TA peći koji pretvara električnu energiju u toplotu. Ako grejač ne radi pravilno, peć neće moći efikasno da proizvodi i akomulira toplotu.
 • Peć se Isključuje i Uključuje kada nema potrebe za tim: Ako peć radi isprekidano tj. uključuje se i isključuje grejač bez razloga, to može biti indikatora problema sa grejačem. Grejač koji ne funkcioniše pravilno može uzrokovati nestabilnost u radu peći. Ova isprekidana aktivnost može rezultirati manjkom toplote i povećanim troškovima električne energije. 
 • Električni Računi su Neočekivano Visoki: TA peći su poznate po efikasnosti i ekonomičnosti. Međutim, ako primetite da su vaši računi za struju neočekivano visoki, to može biti razultat neispravnog grejača. Ako grejač ne radi efikasno, peć će morati da troši energije da boi proizvela željenu toplotu. 

Svaki od ovih simptoma može ukazivati na problem sa TA peži. Ukoliko primetite bilo koji od ovih znakova, preporučujemo da se obratite stručnjacima za grejanje. Naš tim Elektro Petrović 011 je spreman da vam pomogne sa svim potrebama za servisiranjem i održavanjem vaše TA peći. 

Proces Zamene Grejača Na TA Peći

Prilikom zamene grejača na TA peći, važno je slediti precizan i strukturiran postupak da bi se osigurala efikasnost. Evo koraka koje naši stručnjaci iz Servisa Elektro Petrović 011 prate:

 • Dijagnostika Problema: Prvi korak je utvrđivanje tačne prirode problema. Naši stručnjaci koriste specijalizovane alate za testiranje grejača kako bi utvrdili da li je zamena neophodna.
 • Isključivanje i Sigurnosne Mere: Pre početka zamene, peć se isključuje iz struje kako bi se obezbedila sigurnost. Ovo je važno da bi se izbegli električni udari ili oštećenja peći. U zimskom periodu posebnu pažnju posvećujemo bezbednosti i efikasnosti. TA peći akumuliraju veliku količinu toplote, što može biti opasno tokom zamene grejača. Zbog toga, pre nego što naši serviseri stignu, važno je da se peć dovoljno ohladi. Za optimalnu sigurnost, preporučujemo da isključite TA peć najmanje 12 do 24 sata pre dolaska našeg servisera. Ovaj vremenski period omogućiće da se peć potpuno ohladi i sprečiće mogućnost opekotina ili drugih povreda. 
 • Demontaža Starog Grejača: Nakon što je peć isključena, naši serviseri pažljivo demontiraju grejač. Ovaj proces uključuje uklanjanje zaštitne ploče, otpuštanje stezaljki i pažljivo vađenje grejača.
 • Instalacija Novog Grejača: Nakon uklanjanja starog grejača, novi grejač se pažljivo postavlja na mesto. Bitno je da je novi grejač pravilno postavljen i čvrsto pričvršćen, kako bi pravilno funkcionisao i pružao ravnomernu toplotu.
 • Testiranje: Nakon što je novi grejač instaliran, struja se ponovo uključuje, a peć se testira. Naši serviseri proveravaju da li peć proizvodi pravilnu toplotu, i da li grejač pravilno radi. 
 • Čišćenje radne zone: Kada se završi testiranje, naši serviser čiste radnu zonu, ostavljajući je baš onakvom kako su je zatekli.

Naš tim u Servisu Elektro Petrović 011 je posvećen pružanju kvalitetnog servisa uz poštovanje svih sigurnosnih standarda. Poverite na vaču TA peć i uživajte u toplini svog doma.

 • Ukupno vreme servisa 90 minuta
 • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
 • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge