Servis TA peći - Zamena izolacije na TA peći

Zamena izolacije na TA peći

Kod Elektro Petrović 011, razumemo koliko je važna pravilna izolacija vaše TA peći. Ranije, izolacija je često bila napravljena od staklene vune, koja je mogla biti štetna za zdravlje i nije pružala optimalnu toplotnu izolaciju. Danas, koristimo kvalitetnu kamenu vunu, koja je sigurnija i efikasnija. Ako ste primetili bilo kakve promene u radu vaše peći, možda je vreme za profesionalnu zamenu izolacije.

Izolacija TA peći je sloj materijala, danas obično od kamene vune, koji oblaže unutrašnjost peći. Kamena vuna je superiornija u odnosu na staklenu vunu, jer je sigurnija za zdravlje i bolje zadržava toplotu, čime se optimizuje skladištenje toplote i smanjuje gubitak energije.

Izolacija u TA peći ima ključnu ulogu u radu kaljeva, koji su specijalne vrste cigli unutar peći i služe za akumulaciju toplote. Izolacija oko kaljeva pomaže da se akumulirana toplota ne gubi brzo, već se postepeno oslobađa u prostor, takođe štiti kaljeve od naglih promena temperature, što može produžiti njihov životni vek i optimizovati rad peći.

Znaci Koji Ukazuju Da Je Vreme Za Zamenu Instalacije Na TA peći?

Loša izolacija može se prepoznati kroz nekoliko simptoma:

 • Smanjena Efikasnost Peći: Ako primetite da vaša peć ne greje kao pre, to može biti znak loše izolacije. Loša izolacija može umanjiti sposobnost peći da zadrži i postepeno oslobodi toplotu.
 • Previše Vruća Površina Peći: Izolacija u TA peći smanjuje spoljašnju temperaturu peći tokom rada. Ako je površina peći preterano vruća na dodir, to može ukazivati na to da je izolacija oštećena ili istrošena.
 • Povećana Potrošnja Energije: Jedan od znakova da izolacija nije dobra može biti i povećana potrošnja energije. Ako vam računi za struju postanu neočekivano visoki, loša izolacija peći bi mogla biti uzrok.

Ukoliko se suočite sa bilo kojim od ovih problema, ne oklevajte da se obratite našem timu u Elektro Petrović 011. Mi smo tu da vam pružimo profesionalnu pomoć i rešimo vaše probleme sa TA pećima.

Postupak Zamene Izolacije Na TA Peći

Kada naši iskusni serviseri iz tima Elektro Petrović 011 dođu na zamenu izolacije, možete očekivati sledeći proces:

 • Dijagnostika: Prvo, izvršićemo detaljan pregled vaše peći da bismo utvrdili ispravnost ostalih komponenti peći i stanje izolacije na TA peći.
 • Demontaža: Nakon toga, pažljivo ćemo demontirati peć da bismo pristupili izolaciji.
 • Uklanjanje Stare Izolacije: Istražićemo staru izolaciju, a zatim je sigurno ukloniti.
 • Postavljanje Nove Izolacije: Nakon što se peć pripremi, postavićemo novu izolaciju od kamene vune
 • Montaža: Na kraju, ponovo ćemo sastaviti peć, osiguravajući da sve funkcioniše ispravno.

Zamena Izolacije Na TA Peći Je Važna Kada Vam Je Peć Starija Više Od 5 Godina:

 • Optimizacija Energetske Efikasnosti: Starije peći, posebno one starije od 5 godina, mogu imati oštećenu ili istrošenu izolaciju. Zamena izolacije može pomoći u vraćanju optimalne energetske efikasnosti peći, smanjujući tako potrošnju energije i štedeći na računima za struju.
 • Održavanje Sigurnosti: Sa vremenom, loša ili oštećena izolacija može dovesti do toga da površina peći postane previše vruća na dodir. Ovo predstavlja rizik od opekotina i može biti potencijalno opasno, posebno za domove sa decom ili kućnim ljubimcima. Zamena izolacije može umanjiti ovaj rizik.
 • Produženje Životnog Veka Peći: Adekvatna izolacija može produžiti životni vek vaše TA peći. Zamena stare izolacije može pomoći u održavanju optimalne funkcionalnosti peći, čime se sprečava preuranjeno habanje ostalih delova peći.
 • Bolja Distribucija Toplote: Kada je izolacija oštećena, toplota se može neujednačeno distribuirati kroz prostor. Zamena izolacije može osigurati bolju i ravnomerniju distribuciju toplote, pružajući vam konstantno ugodno grejanje.
 • Prevencija Skupih Popravki: Ako se izolacija ne zameni na vreme, oštećenja mogu pogoditi i druge komponente peći, što može dovesti do skupih popravki u budućnosti. Redovna zamena izolacije može sprečiti ove potencijalne troškove.

Za sve vaše potrebe vezane za održavanje i zamenu izolacije na TA peći, Elektro Petrović 011 je tu da vam pruži profesionalnu pomoć. Ne čekajte da mali problem postane veliki - zakažite svoju zamenu izolacije danas.

 • Ukupno vreme servisa 90 minuta
 • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
 • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge