Servis protočnih bojlera - Zamena presostata protočnog bojlera

Zamena presostata protočnog bojlera

Presostat je ključna komponenta svakog protočnog bojlera. To je uređaj koji detektuje promene u pritisku vode unutar sistema i omogućava pravilno funkcionisanje bojlera.

Uloga presostata je da kontroliše i reguliše pritisak vode unutar bojlera. Kada pritisak vode padne ispod određenog nivoa, presostat aktivira grejač da zagreje vodu. S druge strane, kada pritisak vode postane previsok, presostat isključuje grejač kako bi sprečio pregrejavanje i potencijalne oštećenja.

Zanci Koji Ukazuju Da Je Potrebna Zamena Presostata Na Protočnom Bojleru:

 • Nepravilan pritisak vode prilikom korišćenja bojlera: Ako primetite da voda iz bojlera izlazi slabijim ili jačim pritiskom nego obično, to može ukazivati na problem sa presostatom. Presostat je zadužen za regulaciju pritiska vode, pa njegovo oštećenje može dovesti do nepravilnosti u pritisku.
 • Česti prekidi u radu bojlera: Ukoliko vaš bojler često prestaje da radi ili se sam isključuje, moguće je da presostat ne detektuje pritisak vode pravilno. Ovo može dovesti do toga da bojler misli da nema dovoljno vode i samim tim prekida rad.
 • Neobični zvuci koji dolaze iz unutrašnjosti bojlera: Zujanje, šištanje ili bilo koji drugi neobičan zvuk koji dolazi iz bojlera može biti znak da presostat ne funkcioniše kako treba. Ovi zvuci mogu biti posledica nepravilnog rada presostata ili njegovog oštećenja.

Ako primetite bilo koji od ovih znakova, preporučujemo da se odmah obratite stručnjaku. Ukoliko živite u  Beograda, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim stručnjaka će brzo i efikasno rešiti problem. Ne čekajte da problem eskalira, jer odlaganje može dovesti do većih oštećenja i troškova.

Proces zamene presostata protočnog bojlera od strane naših majstora:

 • Dijagnostika problema: Naši majstori prvo proveravaju da li je presostat zaista problem. Koriste specijalizovane alate da testiraju njegovu funkcionalnost.
 • Isključivanje bojlera: Pre bilo kakvih radova, majstori isključuju struju i vodu iz bojlera kako bi osigurali bezbednost.
 • Pristup presostatu: Naši majstori pažljivo demontiraju određene komponente bojlera kako bi bezbedno i precizno pristupili presostatu i osigurali njegovu pravilnu zamenu.
 • Uklanjanje starog presostata: Nakon što se pristupi presostatu, pažljivo se uklanja stari presostat.
 • Instalacija novog presostata: Novi presostat se postavlja na mesto starog i povezuje se.
 • Testiranje: Nakon instalacije, bojler se ponovo uključuje i testira da bi se osiguralo da novi presostat pravilno funkcioniše.
 • Završetak rada: Nakon temeljnog testiranja i potvrde ispravnosti svih komponenti, naši iskusni majstori pažljivo postavljaju sve delove bojlera na njihove originalne pozicije i odgovorno čiste radnu zonu, ostavljajući prostor besprekorno čistim.

Kako kvar preostata utiče na ostale komponente protočnog bojlera?

 • Pregrevanje bojlera: Ako presostat ne detektuje nizak pritisak vode i ne isključi grejač, može doći do pregrejavanja vode. Ovo može oštetiti grejač i druge komponente unutar bojlera.
 • Nestabilan pritisak vode: Kvar presostata može uzrokovati oscilacije u pritisku vode, što može oštetiti ventile i druge komponente koje zavise od stabilnog pritiska.
 • Oštećenje električnih komponenti: Nepravilno funkcionisanje presostata može uzrokovati prekomernu struju koja prolazi kroz električne komponente bojlera, što može dovesti do njihovog oštećenja ili čak kratkog spoja.
 • Povećani rizik od curenja: Ako presostat ne detektuje previsok pritisak i ne isključi bojler, može doći do prekomernog pritiska unutar sistema, što može uzrokovati curenje ili čak pucanje cevi.

U Elektro Petrović 011, razumemo važnost pravilnog funkcionisanja presostata za optimalan rad protočnog bojlera. Svaki kvar, pa čak i najmanji, može imati široke posledice na celokupni sistem bojlera. Zato smo posvećeni pružanju stručnih usluga održavanja i popravke, koristeći najnovije tehnike i alate kako bismo osigurali da vaš bojler radi bezbedno i efikasno. Naša misija je da vam pružimo mir i sigurnost kada je reč o vašem domaćinstvu i grejnim sistemima.

 • Ukupno vreme servisa 90 minuta
 • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
 • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge