Servis bojlera - Zamena sigurnosnog ventila na bojleru

Zamena sigurnosnog ventila na bojleru

Sigurnosni ventil na bojleru ključni je element zaštite koji sprečava prekomerno povećanje pritiska unutar bojlera. Kada temperatura ili pritisak vode u bojleru premaši sigurnosne granice, ventil se automatski otvara, oslobađajući višak vode i pritiska, čime se sprečavaju potencijalno opasne situacije.

Glavna uloga sigurnosnog ventila je da štiti bojler i ceo vodovodni sistem od prekomernog pritiska. Ovo je od vitalnog značaja jer preveliki pritisak može dovesti do pucanja cevi, što može izazvati veliku štetu i potencijalno ozbiljne povrede.

Znaci Koji Ukazuju Da Sigurnosni Ventil Treba Da Se Zameni Na Bojleru 

Neki od najčešćih znakova da sigurnosni ventil na bojleru treba da se zameni su:

 • Curenje vode: Ako primećujete vodu koja curi oko ventila, to može biti znak da ventil ne funkcioniše pravilno.
 • Konstantno otpuštanje vode: Ventil koji konstantno otpušta vodu, čak i kada pritisak nije visok, može biti znak da je ventil pokvaren.
 • Previše pritiska: Ako pritisak unutar bojlera konstantno raste, ventil možda ne obavlja svoju funkciju pravilno.
 • Starija instalacija: Ako je Vaš bojler stariji od 5 godina, preporučljivo je proveriti stanje sigurnosnog ventila.
 • Buka: Ako čujete neobične zvuke iz ventila, to može biti znak da nešto nije u redu.

Ukoliko primetite bilo koji od ovih simptoma, toplo vam preporučujemo da ne pokušavate da rešite problem sami. Umesto toga, obratite se stručnim majstorima za bojler iz našeg tima Elektro Petrović 011. Naši profesionalci su specijalizovani za popravku bojlera kao i za održavanje, uključujući zamenu sigurnosnog ventila, i pružaju brzu i efikasnu uslugu. Ne dozvolite da mali problem preraste u veći - kontaktirajte nas već danas!

Proces Zamene Sigurnosnog Ventila Na Bojleru

U Elektro Petrović 011 zamena sigurnosnog ventila na bojleru obavlja se u nekoliko koraka:

 • Dijagnoza problema: Naš tim stručnjaka prvo obavlja detaljnu dijagnostiku sistema za grejanje vode kako bi utvrdio da li je problem stvarno u sigurnosnom ventilu. Ovaj korak je ključan kako bi se izbegli nepotrebni popravci i osiguralo da se rešava pravi problem.
 • Odabir odgovarajućeg ventila: Nakon dijagnostike, naš tim odabira odgovarajući ventil koji je kompatibilan sa vašim specifičnim modelom bojlera. Ovaj korak osigurava da novi ventil efikasno obavlja svoju ulogu u održavanju pravilnog pritiska unutar sistema.
 • Demontaža starog ventila: Naši serviseri pažljivo uklanjaju stari ventil, vodeći računa da ne oštete druge komponente bojlera. Ovaj proces se obavlja sa najvećom pažnjom kako bi se osiguralo da ne dođe do dodatnih oštećenja.
 • Instalacija novog ventila: Nakon demontaže starog ventila, novi sigurnosni ventil se pažljivo instalira. Naši serviseri koriste specijalizovane alate i tehnike kako bi se osiguralo da je ventil pravilno postavljen i siguran za upotrebu.
 • Testiranje: Konačno, nakon instalacije novog ventila, naš tim izvodi niz testova kako bi se osiguralo da ventil pravilno radi. Testiranje uključuje proveru pritiska, kontrole curenja, kao i opšte funkcionalnosti bojlera.

Svaki korak u ovom procesu je pažljivo planiran i sproveden kako bi se osiguralo da se zamena ventila obavlja na najbezbedniji i najefikasniji način. Naš stručni servis bojlera Elektro Petrović 011 je tu da vam pruži profesionalnu uslugu.

Posledice Kvara Sigurnosnog Ventila Na Bojleru

Kvar sigurnosnog ventila na bojleru može dovesti do ozbiljnih posledica. Pored nepotrebnog trošenja energije i rasta troškova, kvar ventil može prouzrokovati i prekomerni pritisak unutar bojlera, što može dovesti do pucanja rezervoara i poplave. Takođe, kvar ventil može izazvati kvar na drugim delovima bojlera i dovesti do potrebe za kompletnom zamenom bojlera.

Razumevanje važnosti pravilnog rada i održavanja bojlera je ključno za sigurnost i efikasnost u svakom domu ili poslovnom prostoru. Kada se suočite sa potrebom za popravkom bojlera, oslanjanje na stručnjaka, majstora za bojlere je od suštinske važnosti. U Elektro Petrović 011, ne samo da smo posvećeni pružanju vrhunskog servisa bojlera, već smo specijalizovani za poslove poput zamene sigurnosnog ventila. Zato, kada tražite partnera u održavanju i servisiranju, znajte da smo tu za sve vaše potrebe, garantujući kvalitet i profesionalnost na svakom koraku.

 • Ukupno vreme servisa 90 minuta
 • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
 • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge