Servis TA peći - Zamena termostata na TA peći

Zamena termostata na TA peći

Termostat je uređaj koji ima ključnu ulogu u regulisanju temperature u TA peći. Njegova osnovna funkcija je da održava željenu temperaturu unutar peći kontrolisanjem protoka struje. Termostat to postiže tako što uključuje i isključuje grejače u zavisnosti od potrebe.

Koji Su Znaci Da Termostat Ne Radi?

Simptomi neispravnog termostata mogu biti različiti i zavise od vrste kvara. Najčešći znaci da termostat ne radi pravilno uključuju:

 • Nepravilna temperatura: Jedan od najčešćih znakova problema sa termostatom je nepravilna temperatura. Ako primetite da vaša TA peć proizvodi više toplote nego što je postavljeno, ili nedovoljno, moguće je da termostat ne radi kako treba.
 • Peć se često uključuje i isključuje: Ako primetite da se vaša peć uključuje i isključuje češće nego obično, to može biti znak da termostat nepravilno čita temperaturu u peći, što dovodi do čestih promena u radu.
 • Nestabilna temperatura: Peć ne može održavati konstantnu temperaturu. Ovo se može manifestovati kroz iznenadne promene temperature, često povećanje ili smanjenje, bez jasnog razloga.
 • Peć ne reaguje na podešavanja: Ako podešavanje termostata ne rezultira promenom temperature, moguće je da termostat ne radi pravilno. Na primer, ako peć ne odreaguje kada povećate temperaturu na termostatu, to može značiti da je termostat neispravan.
 • Peć neće da se uključi: U ekstremnim slučajevima, peć može da prestane da se uključuje ukoliko je termostat potpuno neispravan. Ukoliko peć ostane hladna i nakon što ste termostat postavili na visoku temperaturu, to može biti jasan znak da je termostat pokvaren.

Ukoliko primetite bilo koji od ovih simptoma, preporučujemo da nas kontaktirate kako bi smo u najkraćem mogućem roku rešili vaš problem. U Elektro Petrović 011 smo spremni da pružimo stručnu pomoć i rešimo problem sa termostatom na vašoj TA peći.

Proces Zamene Termostata Na TA Peći

Zamena termostata na TA peći je delikatan proces koji zahteva iskusnog profesionalca. Evo detaljnijeg opisa koraka koje preduzimamo pri zameni termostata:

 • Isključivanje peći: Bezbednost je na prvom mestu, tako da pre početka procesa zamene, isključujemo peć kako bismo izbegli mogućnost električnog udara.
 • Pristup termostatu: Nakon isključivanja, skidamo poklopac peći da bismo stekli pristup termostatu. Ovo se mora obaviti pažljivo da ne bi došlo do oštećenja unutrašnjih komponenti.
 • Ocenjivanje situacije: Pre nego što započnemo sa zamenskim postupkom, proučavamo stanje termostata i okolnih delova kako bismo bili sigurni da je zamena neophodna i da ne postoje dodatna oštećenja.
 • Zamena termostata: Nakon ocenjivanja situacije, uklanjamo stari termostat. Mesto na kojem se termostat nalazi mora biti potpuno čisto pre nego što se postavi novi. Novi termostat se onda pažljivo postavlja i povezuje sa odgovarajućim žicama.
 • Provera rada: Nakon uspešne instalacije novog termostata, peć se ponovo uključuje i termostat se testira. Proveravamo da li peć održava postavljenu temperaturu, a ukoliko je potrebno, vršimo dodatna podešavanja.

Posledica neblagovremoenog rešavanja problema

Kvar termostata može uzrokovati niz problema. Previsoka temperatura može oštetiti ostale komponente peći, dok preniska temperatura može povećati troškove energije. U krajnjem slučaju, neispravan termostat može skratiti životni vek vaše peći.

Zato je veoma važno da na prve znake problema sa termostatom reagujete pravovremeno. U Elektro Petrović 011 smo spremni da vam pomognemo - naša stručnost i posvećenost kvalitetu su garancija za vašu TA peć.

U Elektro Petrović 011 razumemo važnost pravilnog rada TA peći. Naši iskusni tehničari su tu da brzo i efikasno reše svaki problem sa termostatom, obezbeđujući da vaša TA peć radi na optimalnom nivou. Poverite nam brigu o vašoj TA peći - naša stručnost i posvećenost kvalitetu su garancija za vaše zadovoljstvo.

 • Ukupno vreme servisa 90 minuta
 • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
 • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge