Popravka veš mašina - Zamena Hidrostata veš mašine

Zamena Hidrostata veš mašine

Hidrostat je važan element u veš mašini koji je odgovoran za detekciju nivoa vode. To je, u osnovi, senzor pritiska koji koristi vazdušni pritisak da bi izmerio koliko vode se nalazi u mašini. Ova informacija je od vitalnog značaja jer mašina mora da zna koliko vode je potrebno za svaki ciklus pranja.

Uloga hidrostata veš mašine je ključna u funkcionalnosti vaše veš mašine. On omogućava mašini da automatski reguliše količinu vode potrebnu za određeni ciklus pranja, štedeći vodu i energiju. Ako hidrostat ne radi pravilno, mašina može da preplavi, ili da ne unese dovoljno vode, ometajući proces pranja.

Znaci da hidrostat ne radi ispravno?

Kada hidrostat ne radi pravilno, veš mašina može pokazivati različite simptome, neki od najčešćih znakova su:

  • Prekinuti ciklus pranja: Ako vaša veš mašina prekida ciklus pranja pre nego što se voda ispusti, to može biti znak da hidrostat ne radi pravilno. Hidrostat ne uspeva da signalizira kada je mašina puna vode, pa mašina greškom prekida ciklus.

  • Veš mašina ne puni vodu: Ako mašina ne puni vodu kako treba ili ne puni vodu uopšte, to može biti znak da hidrostat nije u stanju da pravilno očita nivo vode.

  • Prelivanje veš mašine: Jedan od najčešćih znakova neispravnog hidrostata je prelivanje veš mašine. Ovo se dešava kada hidrostat ne šalje signal mašini da prestane sa punjenjem vode kada dostigne određeni nivo.

 

Veza hidrostata sa drugim komponentama veš mašine?

Kvar hidrostata može biti uzrokovan neispravnošću drugih komponenti u mašini, kao što su elektronika i elektro magnetni ventili. Elektronika je odgovorna za kontrolu svih funkcija mašine, uključujući rad hidrostata. Ako elektronika ne radi pravilno, to može ometati rad hidrostata.

S druge strane, elektro magnetni ventili kontroliraju protok vode u mašini. Ako su ventili oštećeni, to može uticati na količinu vode koja ulazi u mašinu, a samim tim i na rad hidrostata.

U ElektroPetrović 011, razumemo koliko je važno da vaša veš mašina radi ispravno i efikasno. Ako vaša mašina pokazuje bilo koji od gore navedenih simptoma, moguće je da je problem u hidrostatu.

Naši stručnjaci su obučeni da dijagnostifikuju i reše problem, bez obzira da li je to zamena hidrostata, popravka elektronike, ili zamena elektro magnetnog ventila. Proces zamene hidrostata obuhvata detaljnu dijagnostiku, pažljivo uklanjanje starog hidrostata, instalaciju novog, i temeljno testiranje nakon popravke da se uverimo da sve funkcioniše pravilno.

Pružamo profesionalnu, brzu i pouzdanu uslugu, garantujući da vaša veš mašina ponovo radi optimalno. Ako imate bilo kakvih pitanja ili problema sa vašom veš mašinom, ne oklevajte da nas pozovete . U ElektroPetrović 011 smo tu da vam pomognemo.

  • Ukupno vreme servisa 90 minuta
  • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
  • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge