Popravka veš mašina - Zamena Termičke Bravice veš mašine

Zamena Termičke Bravice veš mašine

Termička bravica, koja se ponekad naziva i sigurnosnom bravicom, je ključni deo svake veš mašine. Njena osnovna funkcija je da obezbedi sigurnost korisnika sprečavajući otvaranje vrata veš mašine dok je mašina u funkciji, ili dok je voda u unutrašnjosti previsoke temperature. Kada veš mašina završi svoj ciklus pranja, termička bravica se otključava, omogućavajući korisniku da sigurno otvori vrata i izvadi veš.

Uloga termičke bravice na veš mašini nije samo povezana sa sigurnošću. Bravica je takođe integrisana u različite radne cikluse mašine, gde se kroz njenu interakciju sa drugim komponentama, kao što su pumpa za vodu i elektronika mašine, obezbeđuje optimalan rad mašine.

Šta se Dešava Kada Termička Bravica Ne Radi?

Kada termička bravica ne radi ispravno, to može dovesti do brojnih problema. Veš mašina može odbiti da započne ciklus pranja, ili vrata mašine mogu ostati zaključana i nakon završetka ciklusa. U ekstremnim slučajevima, moguće je da vrata mašine budu otključana tokom rada, što može dovesti do ozbiljnih problema.

Znaci da termička bravica ne radi ispravno?

Znaci koji ukazuju na to da je termička bravica veš mašine pokvarena su različiti i mogu biti zbunjujući, neki od najčešćih znakova uključuju:

  • Veš mašina ne započinje ciklus pranja: Ako vaša veš mašina odbija da započne pranje, čak i kada su vrata pravilno zatvorena, to može biti znak da termička bravica ne radi pravilno.
  • Vrata veš mašine ostaju zaključana: Ako ne možete da otvorite vrata veš mašine, čak i nakon što je završila sa radom i što je mašina isključena, verovatno je problem sa termičkom bravicom.
  • Vrata veš mašine se otvaraju tokom ciklusa: Ako se vrata veš mašine otvore tokom ciklusa pranja, to je jasan znak da termička bravica ne radi kako treba.
  • Mašina ne isprazni vodu nakon ciklusa: Iako ovaj simptom može ukazivati na problem sa pumpom, ako je pumpa ispravna a mašina i dalje ne ispušta vodu, problem može biti povezan sa termičkom bravicom.
  • Veš mašina prikazuje grešku na displeju: Neki modeli veš mašina će prikazati određeni kod greške na svom displeju ako postoji problem sa termičkom bravicom.

 

Kako je termička bravica povezana sa drugim komponentama veš mašine?

Kao što smo ranije pomenuli, termička bravica je u direktnoj interakciji sa drugim komponentama veš mašine, kao što su pumpa za vodu i elektronika. Ako, na primer, pumpa ne izbaci svu vodu iz mašine nakon završetka ciklusa, bravica može ostati zaključana, jer senzori detektuju da je unutrašnjost mašine i dalje puna vode. Slično tome, problemi sa elektronikom veš mašine mogu dovesti do toga da bravica ostane zaključana, bez obzira na stanje unutar mašine.

U Elektro Petrović 011, naš proces zamene termičke bravice je pažljivo osmišljena da obezbedi najkvalitetniju uslugu. Prvi korak je dijagnostika problema da bi se potvrdilo da je termička bravica izvor problema. Nakon toga sledi uklanjanje stare bravice, a zatim se postavlja nova bravica. Na kraju, vršimo temeljno testiranje veš mašine kako bismo se uverili da sve funkcioniše ispravno.

Naš tim stručnjaka ima iskustva sa svim tipovima i modelima veš mašina, što nam omogućava da pružimo brzo i efikasno rešenje za bilo koji problem sa vašom mašinom.

Ukoliko primetite neki od gore navedenih simptoma, to je jasan znak da vaša veš mašina zahteva profesionalnu pomoć. U Elektro Petrović 011, naši stručnjaci su spremni da vam pruže brzo i efikasno rešenje za bilo koji problem sa vašom veš mašinom, uključujući zamenu termičke bravice, popravku elektronike, kao i popravku pumpe za vodu.

Osigurajte sebi mir i pustite da vašu veš mašinu popravi tim stručnjaka. Kontakirajte nas danas i zakažite svoj termin za popravku!

  • Ukupno vreme servisa 90 minuta
  • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
  • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge