Servis mašine za sušenje veša - Zamena Pumpe na mašini

Zamena Pumpe na mašini

Šta je pumpa na mašini za sušenje veša?

Jedan od ključnih delova mašine za sušenje veša, na koji često ne obraćamo pažnju, je pumpa. Međutim, njena funkcija je izuzetno važna za pravilan rad uređaja. Pumpa na mašini za sušenje veša ima zadatak da izbaci vodu iz bubnja mašine. Ovaj vitalni deo mašine omogućava pravilan rad i efikasno sušenje veša. Bez pravilnog funkcionisanja pumpe, mašina za sušenje veša ne može da radi efikasno, što dovodi do nepravilnog sušenja veša.

Najčešći znaci kvara pumpe na mašini za sušenje veša? 

Nekoliko znakova može ukazati na to da je došlo do kvara pumpe:

 • Veš nije dovoljno suv nakon ciklusa sušenja: Ovo je jedan od najčešćih znakova da pumpa ne radi kako treba. Ako primetite da je vaš veš još uvek vlažan ili čak mokar nakon završetka sušenja, to može biti znak da pumpa nije uspela da izbaci svu vodu iz bubnja.
 • Mašina za sušenje veša je bučnija nego inače: Kada pumpa počne da otkazuje, može doći do neobičnih zvukova tokom rada mašine. Ako primetite da vaša mašina za sušenje veša proizvodi više buke nego inače, posebno tokom ciklusa sušenja, to može biti znak problema sa pumpom.
 • Mašina ne izbacuje vodu pravilno: Kada pumpa ne radi kako treba, voda se ne može efikasno izbaciti iz mašine. Ovo može rezultirati vidljivom vodom u bubnju ili oko vrata mašine nakon završenog ciklusa sušenja.
 • Elektronske komponente mašine pokazuju greške: Mnoge savremene mašine za sušenje veša imaju sisteme za detekciju grešaka koji mogu pokazati problem sa pumpom. Ako vaša mašina pokazuje grešku ili upozorenje na displeju, to može biti povezano sa problemima sa pumpom.

Ove simptome kvara pumpe važno je prepoznati što je pre moguće. Brza intervencija može sprečiti dalje oštećenje mašine i potrebu za skupljim popravkama. Ukoliko primetite bilo koji od ovih znakova, ne oklevajte da se obratite našem timu stručnjaka u ElektroPetrović 011 za brzu i efikasnu dijagnostiku i popravku.

Proces Zamene Pumpe Na Mašini Za Sušenje Veša

Kada dođe do kvara pumpe, neophodno je da se ona zameni što pre, kako bi se izbegle dalje komplikacije i potencijalna oštećenja elektronike. Proces zamene pumpe na mašini za sušenje veša obuhvata nekoliko ključnih koraka:

 • Dijagnostikovanje problema: Koristeći savremene tehnike i alate, oni će proveriti sve aspekte rada mašine za sušenje veša kako bi utvrdili da li je problem uistinu povezan s pumpom. Dijagnostikovanje takođe uključuje proveru elektronskih komponenti mašine da bi se utvrdilo da li su one takođe pogođene kvarom.
 • Uklanjanje stare pumpe: Nakon što se identifikuje problem sa pumpom, sledi proces uklanjanja stare, neispravne pumpe. Ovaj postupak zahteva stručnost i iskustvo, kako se ne bi oštetili drugi delovi mašine. Naši tehničari pažljivo demontiraju pumpu, uz poštovanje svih sigurnosnih standarda.
 • Postavljanje nove pumpe: Sledeći korak je ugradnja nove pumpe. Važno je da se nova pumpa pravilno instalira kako bi garantovala dugotrajan i efikasan rad. Naši tehničari obezbeđuju da je nova pumpa pravilno postavljena i priključena na sve potrebne komponente mašine za sušenje veša.
 • Provera rada nove pumpe: Nakon ugradnje nove pumpe, sledi ključni korak - provera da li mašina sada pravilno radi. Ova provera uključuje testiranje svih funkcija mašine, uključujući efikasnost sušenja i ispravno izbacivanje vode. Ova faza osigurava da je zamena pumpe bila uspešna i da je mašina ponovo spremna za upotrebu.
 • Svaki korak ovog procesa se izvodi sa najvećom preciznošću i pažnjom, obezbeđujući da vaša mašina za sušenje veša bude spremna za rad što je pre moguće.

Kako kvar pumpe utiče na ostale komponente mašine za sušenje veša?

Kada pumpa na mašini za sušenje veša počne da pokazuje znake kvara, to može da ima direktan uticaj na elektroniku uređaja. Naime, pumpa i elektronika su povezane, pa ukoliko dođe do kvara pumpe, može doći do preopterećenja sistema i do oštećenja elektronskih komponenti. Tada se javlja potreba za uslugom popravke elektronike.

Redovno održavanje za duži vek trajanja pumpe

Jedan od načina da se izbegne kvar pumpe je redovno održavanje i čišćenje mašine za sušenje veša. Redovno čišćenje može da produži radni vek pumpe i smanji rizik od kvarova, čime se održava optimalna efikasnost sušenja i štiti se elektronika uređaja.

U ElektroPetrović 011 imamo iskusne stručnjake koji mogu da vam pomognu sa svim potrebama za popravkom vaše mašine za sušenje veša, uključujući i zamenu pumpe i popravku elektronike. Naš cilj je da vam omogućimo da vaša mašina radi efikasno i sigurno.

 • Ukupno vreme servisa 90 minuta
 • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
 • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge