Servis mašine za sušenje veša - Zamena Rolera mašine

Zamena Rolera mašine

Roleri su ključne komponente svake mašine za sušenje veša. Oni su maleni točkići, često napravljeni od plastike ili metala, koji podržavaju bubanj sušare.

Uloga rolera u mašini za sušenje veša je omogućavanje ravnomernog okretanja bubnja tokom ciklusa sušenja. Kada roleri funkcionišu pravilno, mašina za sušenje veša radi tiho i efikasno. Međutim, kada se roleri pokvare ili oštete, mogu nastati ozbiljni problemi. Da bi se očuvala funkcionalnost i pravilan rad vaše mašine za sušenje veša, neophodno je redovno čišćenje i održavanje. Ne samo da može sprečiti kvarove poput onih rolera, već takođe može produžiti radni vek vaše mašine.

Šta se Dešava Kada je Roler Mašine za Sušenje veša Pokvaren?

Kada su roleri pokvareni, bubanj sušare može prestati da se okreće pravilno, što dovodi do neravnomernog sušenja veša. Pokvareni roleri mogu prouzrokovati buku, vibracije ili čak dovesti do oštećenja drugih komponenti mašine, kao što su lageri, elektromotor i španer.

Zanci kada je Roler pokvaren?

  • Veš se ne suši ravnomerno: pokvareni roleri mogu dovesti do neravnomernog sušenja veša. Budući da bubanj ne može pravilno da se rotira, toplota se ne raspoređuje ravnomerno, što znači da deo vašeg veša može biti suši nego ostatak.
  • Buka ili vibracije tokom ciklusa sušenja: prvi i najvidljiviji znak je često buka ili vibracije tokom ciklusa sušenja. To se dešava zato što bubanj sušare više ne može da se okreće ravnomerno, što rezultira značajnim pomeranjima i bukom.
  • Oštećenje drugih komponenti mašine: pokvareni roleri mogu dovesti do oštećenja drugih delova mašine, kao što su lageri, elektromotor i španer. To se dešava zato što neispravni roleri mogu izazvati dodatni stres na ove komponente, što može dovesti do njihovog preranog kvara.

Proces Zamene Rolera na mašini za sušenje veša

Pristup rolerima: Odstranjujemo poklopac mašine i pažljivo izvlačimo bubanj kako bi se pristupilo rolerima.

Inspekcija rolera: Pre nego što pređemo na zamenu, pažljivo pregledamo rolere kako bismo potvrdili da je potrebna zamena.

Zamena rolera: Stari roleri se uklanja i novi se postavljaju na njihovo mesto. Naši tehničari osiguravaju da su novi roleri pravilno postavljeni i da se slobodno okreću.

Provera rada: Nakon zamene, bubanj se vraća na mesto i mašina se ponovo pokreće kako bi se proverilo da li sušara sada radi tiho i efikasno.

Testiranje: Na kraju, poklopac mašine se ponovno postavlja, a naši tehničari rade finalnu proveru rada mašine pre nego što se posao smatra završenim.

Kako kvar Rolera utiče naostale komponente mašine za sušenje veša?

Lageri su esencijalni za omogućavanje glatke rotacije bubnja sušare. Kada su roleri oštećeni, ova rotacija može postati neravnomerna, što povećava pritisak na lagerima i može dovesti do njihovog oštećenja. Dakle, zamena rolera može sprečiti dalje oštećenje lagera.

Elektromotor je ključan za okretanje bubnja sušare. Ako roleri ne rade pravilno, motor mora raditi teže da bi okretao bubanj, što može dovesti do njegovog preopterećenja i kvara. Zato je popravka rolera ključna za održavanje elektromotora.

Španer, koji omogućava pravilnu tenziju kaiša koji pokreće bubanj, može biti preopterećen ukoliko su roleri oštećeni. Takođe, neispravan roler može prouzrokovati dodatnu tenziju na kaišu, što može dovesti do oštećenja španera. Stoga, pravovremena popravka rolera može sprečiti dalje oštećenje španera.

U ElektroPetrović 011, naš cilj je da osiguramo dugovečnost vaše mašine za sušenje veša kroz kvalitetnu servisnu uslugu. Naša stručnost u zamjeni rolera pomaže u održavanju vaše mašine u optimalnom radnom stanju, produžavajući njen vek trajanja i smanjujući potrebu za skupim popravkama u budućnosti. 

  • Ukupno vreme servisa 90 minuta
  • Vremensko ograničenje servisa 120 minuta
  • Pozovite nas

Pogledajte sledeće usluge